دسته‌بندی نشده

روش های استخراج طلا و نقره و تاثیر بر قیمت آن

تاثیر استخراج طلا و نقره بر قیمت آنها

روش های استخراج طلا و نقره و تاثیر بر قیمت آن

طلا به دلیل کمیابی و ارزش ذاتی که دارد، همواره مورد توجه بشر بوده است. استخراج طلا فرآیند پیچیده و پر هزینه ای بوده که بسته به نوع عیار و ماده معدنی آن، دارای روش های استخراج مختلفی است. به طور کلی روش های استخراج طلا و نقره به دو صورت روباز و زیرزمینی امکان پذیر خواهد بود. در همین راستا روش زیرزمینی به دلیل پیچیده تر بودن، هزینه های بیشتری را در بر می گیرد. معمولا طلا و نقره هایی که به روش روباز یافت می شوند، در مقایسه با نوع زیرزمینی آن عیار کمتری دارند.  طلای آب شده طلایی است که از قطعات قدیمی، شکسته و یا استخراج شده از معادن و... به دست می آید و از آن جواهرات مختلفی نظیر سکه یا حتی ضایعات طلا تولید می‌ شود‌‌.

لازم است بدانید که بسیاری از معادن موجود در جهان، ترکیبی از معدن های زیرزمینی و روباز هستند. طلا و نقره پس از استخراج فرآیند مختلفی را پشت سر می گذارند. مثلا این دو فلز را پس از ذوب کردن به عنوان شمش، طلای خام، سکه و دیگر زیورآلات وارد بازار می کنند. در ادامه به بررسی بهتر روش های استخراج طلا و نقره و تاثیر آنها بر قیمت می پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

روش های استخراج طلا و نقره و تاثیر بر قیمت آن

روش های استخراج طلا و نقره

استخراج طلا و نقره به فرآیندی که در آن طلا و نقره برداشت می شود، اشاره دارد. طبق مطالعات صورت گرفته در این زمینه، سالانه حدود دو هزار تن طلا از معادن استخراج و ‌۳۰۰ تن دیگر طلای کهنه یا همان طلای آب شده نیز بازیافت می شود. استخراج طلا و نقره علاوه‌ بر اینکه به روش فیزیکی ممکن است، می‌ توان آن را به روش‌های شیمیایی و با کمک عناصر مختلف نیز استخراج نمود. روش های استخراج طلا و نقره به یک یا دو مورد محدود نمی شوند. این روش ها به طور مستقیم بر روی قیمت شمش طلا و شمش نقره تاثیر گذارند. برخی از روش های استخراج طلا و نقره عبارتند از:

 روش ثقلی؛

روش ثقلی یکی از قدیمی ترین روش های استخراج طلا و نقره به شمار می رود و بر اساس اختلاف چگالی بین طلا، نقره و مواد معدنی عمل می کند. در این روش، مواد معدنی خرد شده با آب مخلوط می شود و ذرات طلا و نقره که سنگین تر هستند، ته نشین می گردند. روش ثقلی معمولا برای جداسازی طلا و نقره از رسوبات آبرفتی مورد استفاده قرار می گیرد. در این تکنیک، پس از بازیافت این دو فلز گرانبها، آنها را در اشکال مختلف به خصوص شمش طلا و شمش نقره وارد بازار می کنند.

روش های استخراج طلا و نقره

روش سیانید، یکی از روش های استخراج طلا:

یکی از رایج ترین روش های استخراج طلا از معادن، استفاده از روش سیانید است. در این روش مواد خرد شده را با مخلوط سیانید سدیم ترکیب می کنند. در این حالت طلا با سیانید واکنش نشان داده و آن را حل می کند. سپس طلا را از محلول جدا کرده و آن را بازیابی می کنند. اغلب روش سیانید مناسب استخراج طلا از معادن با عیار پایین است. همچنین از این روش برای استخراج نقره استفاده می گردد. تنها تفاوت استخراج طلا با نقره این است که سرعت واکنش سیانید با نقره بیشتر از طلا می باشد.

روش جیوه:

 یکی دیگر از روش های استخراج طلا و نقره، استفاده از روش جیوه می باشد. در این تکنیک، جیوه را با طلا یا نقره ترکیب کرده و در نهایت پس از تشکیل آمالگام طلا و نقره، بر روی حرارت قرار می دهند تا منجر به تبخیر جیوه و باقی ماندن طلای آب شده و نقره گردد. البته روش جیوه ممکن است خطرات زیست محیطی و بهداشتی را در بر داشته باشد. بنابراین از آن برای استخراج طلا و نقره نسبت به دیگر روش ها کمتر استفاده می گردد.

استخراج طلا به روش جیوه

روش الکترولیز؛

روش الکترولیز، روشی مشترک برای استخراج طلا و نقره محسوب می شود. در این روش، برای استخراج دو فلز طلا و نقره از محلول های حاوی طلا و نقره استفاده می گردد. با کمک جریان های الکتریکی، یون های طلا و نقره از محلول جدا شده و در نهایت روی کاتد رسوب می کند.

روش اسید کلریدریک؛

 این روش تنها مخصوص استخراج طلا می باشد. زمانی که طلا به تنهایی در معرض اسید کلریدریک قرار می گیرد، هیچ اتفاقی نمی افتد، اما زمانی که اسید کلریدریک و اسید نیتریک با یکدیگر ترکیب شوند، طلا نیز در آنها حل می شود. در ادامه باید مقداری اوره به همراه یک رسوب کننده به ترکیبات اضافه نمایید تا طلای آب شده شکلی جامد به خود بگیرد. اکنون طلای به دست آمده عاری از هر گونه ناخالصی همانند پلاتین بوده و می توان آن را از طریق شستشو، فیلتر و خشک کردن بازیابی نمود.

تاثیر استخراج طلا و نقره بر قیمت آنها

تاثیر استخراج طلا و نقره بر قیمت آنها

قیمت طلا و نقره تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد که در این میان، عرضه و تقاضا مهمترین نقش را ایفا می کنند. لازم است بدانید که میزان عرضه و تقاضای طلا و نقره نیز، تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله میزان استخراج این دو فلز قرار دارد. هرچه میزان استخراج طلا و نقره بالاتر باشد، مسلما عرضه این دو فلز در بازار افزایش پیدا خواهد کرد. در صورتی که تقاضا ثابت بماند، عرضه طلا و نقره به بازار منجر به کاهش قیمت آنها می گردد.

البته از سویی دیگر، اگر میزان استخراج این دو فلز کاهش یابد، قطعا باعث کم شدن عرضه طلا و نقره در بازار می شود. در نهایت با کاهش عرضه، قیمت طلا و نقره رو به بالا افزایش پیدا می کند. علاوه بر عناوین ذکر شده، فاکتورهای دیگری نیز در قیمت استخراج طلا و نقره نقش دارند. از جمله مهمترین این عوامل می توان به شرایط اقتصادی، نرخ بهره وری، تورم و تحولات سیاسی اشاره کرد.

تاثیر استخراج طلا و نقره بر قیمت آنها

نکاتی مهم برای خرید طلای آب شده

طلای آب شده در مقایسه با طلاهای ساخته شده، هزینه های کمتری در بر دارد؛ چون بر روی آنها طراحی خاصی صورت نگرفته است. این نوع طلا، معمولا عیار مشخصی داشته و کاملا قابل بازیافت هستند، اما با این حال در زمان خرید باید نکات مهمی را در نظر بگیرید:

  • خرید از فروشندگان معتبر؛

توصیه می شود برای اطمینان از عیار و اصالت طلا، این فلز کمیاب را از فروشندگان معتبر و دارای مجوز خریداری کنید.

  • بررسی کردن عیار طلا؛

حتما قبل از خرید، عیار طلای آب شده را بررسی کرده و از صحت آن اطمینان حاصل نمایید.

  • دریافت فاکتور از فروشنده؛

توجه داشته باشید، هنگام خرید حتما فاکتور معتبر همراه با قیمت، عیار و وزن از فروشنده دریافت کنید.

نکاتی مهم برای خرید شمش نقره

خرید شمش نقره می تواند یک تکنیک مناسب برای سرمایه گذاری باشد، اما برای اینکه یک خرید خوب داشته باشید، باید در زمان خرید نکات مهمی را در نظر بگیرید. مهمترین این نکات عبارتند از:

۱. عیار نقره؛

شمش های نقره، اغلب با عیار ۹۹۹ یا ۹۹۹.۹ تولید و عرضه می شوند. در زمان خرید حتما مطمئن شوید که عیار بر روی شمش حک شده یا دارای گواهی معتبر باشد.

۲. وزن شمش؛

معمولا شمش ها در وزن های مختلف تولید می شوند. بنابراین لازم است که شمش مورد نظر را با توجه به وضعیت اقتصادی و هدف خود انتخاب کنید.

۳. برند و سازنده؛

شمش های نقره توسط شرکت های مختلف تولید می شوند. پس اگر قصد خرید شمش نقره را دارید، حتما برندهای شناخته شده را انتخاب نمایید، زیرا کیفیت بهتری نسبت به بقیه دارند.

نکاتی مهم برای خرید طلای آب شده

۴. بسته بندی؛

شمش های نقره در بسته بندی های مقاوم و مخصوص عرضه می شوند. به همین دلیل قبل از خرید بسته بندی ها را چک کرده تا از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید.

۵. قیمت؛

قیمت شمش نقره مثل شمش طلا، تحت تاثیر عوامل مختلفی همانند قیمت جهانی، برند، وزن و عیار قرار دارد. به همین دلیل توصیه می شود که حتما قبل از خرید،  قیمت ها را مقایسه کرده و در نهایت از یک فروشنده معتبر خرید کنید.

۶. نحوه خرید؛

شمش نقره را می توانید از فروشندگان معتبر جهانی، فروشگاه های آنلاین و صرافی ها تهیه کنید‌. در صورت علاقه به خرید آنلاین، ابتدا از اعتبار آنلاین شاپ، بیمه کالا و نحوه ارسال آن اطمینان حاصل نمایید.

۷. نحوه نگهداری؛

سعی کنید حتما شمش های خود را در جاهای خشک و خنک و دور از دسترس مواد شیمیایی نگهداری کنید. توصیه می شود برای جلوگیری از ایجاد خراش بر روی شمش آن را درون یک جعبه مخصوص یا پارچه ای نرم قرار دهید.

نتیجه گیری

طلا و نقره  دو فلز کمیاب یا گران قیمت هستند و با کمک روش های مختلف از معادن استخراج می شوند. می توان بر روی این دو فلز حساب ویژه ای برای سرمایه گذاری باز کرد. خرید این دو فلز به صورت شمش، طلای آب شده، سکه، شمش نقره و سایر روش ها نیاز به دقت و توجه دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *