بررسی عوامل کلیدی افزایش تقاضا در نقره

نقره یکی از بهترین فلزات برای سرمایه گذاری است که علاوه بر کاربردهای زینتی، در صنایع مختلف نیز مورد استفاده قرار میگیرد. به همین دلیل تقاضا برای خرید نقره سالانه افزایش پیدا میکند. به طوری که امروزه عوامل کلیدی افزایش تقاضا در نقره در دستههای مختلف قرار گرفته و بسیار زیاد هستند. در این مقاله مهمترین عوامل کلیدی افزایش تقاضا در نقره را بررسی کرده و اساسیترین نکات را در این خصوص شرح میدهیم. اگر قصد دارید با مهمترین عوامل و فاکتورهای افزایش تقاضا برای خرید فلز نقره آشنا شوید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

عوامل مهم در افزایش تقاضا برای خرید نقره
امروزه عوامل زیادی وجود دارند که میزان تقاضا برای فلز نقره را کاهش یا افزایش خواهند داد. بر این اساس در حال حاضر مهمترین دلایل افزایش تقاضا برای خرید نقره در چند دسته قرار میگیرند که هر یک از آنها در جایگاه خود مهم و اساسی خواهند بود که در ادامه مطلب به تک تک آنها به طور مجزا اشاره خواهیم کرد.
بی ثباتی اقتصادی و تورم
یکی از مهمترین عوامل کلیدی افزایش تقاضا در نقره، وجود بی ثباتی اقتصادی و تورم است. در واقع در شرایط بی ثباتی اقتصادی، نقره در دسته داراییهای امن قرار میگیرد. به همین دلیل سرمایه گذاران به نقره به چشم یک سپر دفاعی در برابر تورم نگاه میکنند که در طول دراز مدت نیز از کاهش ارزش سرمایه جلوگیری خواهد کرد. به علاوه در بحرانهای اقتصادی و مالی نیز که سرمایه گذاران به دنبال حفظ سرمایه هستند، نقره کمتر تحت تاثیر نوسانات قرار خواهد گرفت.
تقاضای خرید فیزیکی و سرمایه گذاری
از دیگر عوامل کلیدی افزایش تقاضا در نقره، تقاضای روزافزون خرید و فروش است. به بیانی دیگر بیشتر سرمایه گذاران خرد و کلان دوست دارند تا با خرید نقره، سرمایه گذاری را تسهیل کنند. علاوه بر این در زمان افت قیمت بازار سهام، خرید شمش نقره بیشتر خواهد شد. در این شرایط سرمایه گذاران ترجیح خواهند داد تا به جای خرید سهام، سرمایه خود را صرف خرید نقره کنند.
پیشرفت در بازار مالی
با پیشرفت بازارهای مالی و امکان خرید و فروش فلزاتی مانند نقره و طلا در آنها، سرمایه گذاری در این حوزه آسان شده و میزان تقاضا برای خرید افزایش پیدا خواهد کرد. علاوه بر این صندوقهای سرمایه گذاری و گزینههای مالی مبتنی بر نقره نیز در این خصوص تاثیر گذار بوده و باعث افزایش تقاضا در بازار نقره خواهند شد. به همین دلیل نقش بازارهای مالی در افزایش تقاضا برای خرید نقره غیرقابل انکار است.

افزایش مصرف صنعتی
فلز نقره به جز سرمایه گذاری، نقش بزرگی نیز در تولید انرژیهای تجدیدپذیر، مهندسی پزشکی و صنایع الکترونیک دارد. به همین دلیل، این نوع تقاضا روی خرید شمش نقره نیز تاثیر گذار خواهد بود. به عنوان مثال نقره میتواند به عنوان هادی الکتریکی در زمان تولید تجهیزات مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این در زمان تولید باتریها و صفحات خورشیدی نیز از فلز نقره بیشترین استفاده خواهد شد.
استخراج نقره و تاثیر آن بر عرضه و تقاضا
فرایند استخراج نقره تاثیر مستقیم و بی واسطهای روی میزان عرضه این فلز خواهد داشت. به همین دلیل همین مسئله میتواند نقش پر رنگ و مهمی را در تعیین قیمت ایفا کند. از جمله عوامل مهم و موثر در این زمینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
هزینه بهره برداری و استخراج
استخراج نقره نیازمند صرف هزینههای زیادی برای تجهیزات معدنی، انرژی و نیروی کار است. بنابراین، افزایش هزینههای استخراج میتواند روی کاهش عرضه نقره تاثیر زیادی داشته باشد. علاوه بر این، کاهش هزینههای استخراج این فلز سبب خواهد شد تا تولید بیشتر شده و قیمت کاهش پیدا کند. در این شرایط میزان تقاضا افزایش پیدا خواهد کرد.
توسعه فناوری
به طور کلی فناوریهای جدید در خصوص استخراج نقره باعث خواهند شد تا کارایی بیشتر شده و هزینهها کاهش پیدا کنند. در این شرایط استفاده از روشهایی مانند استخراج نقره به روش سیانیداسیون، میزان تولید را به میزان قابل توجهی افزایش خواهند داد. در این شرایط این موضوع میتواند تقاضا را برای خرید بیشتر کند. تا جایی که سرمایه گذاران بیشتری نسبت به خرید این فلز ترغیب شوند.
محدودیتهای زیست محیطی
با بررسی عوامل کلیدی افزایش تقاضا در نقره میتوان متوجه شد که محدودیتهای زیست محیطی و قوانین میتوانند تاثیر زیادی در استخراج این فلز داشته باشند. این موضوع بیشتر در مناطقی مورد توجه قرار میگیرد که نگرانیهای زیادی در مورد محیط زیست وجود داشته باشد. به همین دلیل این فاکتور میتواند در میزان عرضه و تقاضا تاثیر گذار باشد.

سیاستهای دولتی و اقتصادی در استخراج نقره
حمایتهای دولت از صنایع استخراجی میتواند نقش بزرگی را در بالا بردن میزان تولید و افزایش تقاضا داشته باشد. به همین دلیل کشورهایی مانند چین، مکزیک و... در صورت اجرا کردن سیاستهای مناسب میتوانند تولید را بیشتر کرده و نقش بزرگی در تامین تقاضای جهانی ایفا کنند. به همین دلیل به کارگیری استراتژی مناسب و نقش حمایتی دولتها در این زمینه بسیار مهم خواهند بود.
نقش معادن نقره در عرضه
معادن نقره از جمله عوامل کلیدی افزایش تقاضا در نقره محسوب میشوند که نقش کلیدی را در تامین کردن تقاضای جهانی دارند. بر این اساس برخی از عوامل مربوط به نقش معادن در عرضه نقره عبارتند از:
کشورهای تولیدکننده
کشورهایی مانند پرو و مکزیک در لیست بزرگترین تولیدکنندگان نقره قرار دارند که نقش بنیادی و مهمی را در عرضه نقره خواهند داشت. به همین دلیل این کشورها با معادن عظیم خود، جایگاههای نخست را در عرضه نقره به خود اختصاص دادهاند.
کاهش ذخایر معدنی
با کمتر شدن ذخایر معدنی و گذشت زمان، ممکن است معادن نقره با کاهش تولید مواجه شوند. در این شرایط عرضه محدود شده و قیمت نقره افزایش پیدا خواهد کرد. با توجه به اینکه معادن جدید نیازمند زمان قابل توجه برای بهره برداری بوده و به سرمایه گذاری نیاز دارند، کاهش ذخایر معادن باعث افزایش تقاضا خواهد شد.
سرمایه گذاری در اکتشاف معادن نقره
بیشتر شدن سرمایه گذاری در اکتشاف معادن میتواند تاثیر قابل توجهی در عرضه و تقاضا داشته باشد. بر این اساس افزایش ذخایر نقره و کشف معادن جدید فشار عرضه را کمتر خواهند کرد. در این شرایط تقاضا برای نقره به تعادل خواهد رسید.
نتیجه گیری
بیشتر شدن تقاضا برای خرید و استخراج نقره، به عوامل متعددی مثل میزان سرمایه گذاری، پیشرفتهای فناوری، کاهش ذخایر معدنی و رشد تقاضای صنعتی بستگی خواهد داشت. از طرف دیگر عوامل مختلفی مانند تورم و عوامل اقتصادی نیز میزان تقاضا برای نقره را دستخوش تغییر میکنند. با این حساب با در نظر گرفتن شرایط موجود و بررسی عوامل مختلف میتوان روند آینده را به خوبی پیش بینی کرده و در زمان درست سرمایه گذاری را انجام داد.