عرضه و تقاضای شمش نقره در بازار جهانی چگونه است؟

نقره به عنوان یکی از فلزات گرانبها در سراسر جهان شناخته میشود که در کنار قابلیت سرمایهگذاری، در صنایع گوناگون نیز به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. در میان انواع حالات نقره، شمش نقره به یکی از محبوبترین انواع فیزیکی نقره برای سرمایهگذاری تبدیل شده است. علاوه بر این موضوع، خود این فلز با ارزش در صنایع گوناگون و متفاوتی به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. در حال حاضر این فلز در صنایع الکترونیک، پزشکی، جواهرسازی، تولید باتریها و... به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربرد گسترده و ارزش بالای این فلز باعث شده تا روند عرضه و تقاضای شمش نقره در بازار جهانی مورد توجه بسیاری از افراد قرار بگیرد. ما در ادامه مقاله قصد داریم که برای شما بیشتر در رابطه با بازار سرمایهگذاری نقره صحبت کنیم و به شما بگوییم که عرضه و تقاضای این فلز گرانبها در سراسر جهان چگونه است و کسب چه اطلاعاتی میتواند روند سرمایهگذاری را برای شما با سود همراه کند. پس با ما همراه بمانید.

شمش نقره چیست؟
قبل از کسب اطلاعات در رابطه با روند خرید و فروش و بازار سرمایهگذاری این محصول، اجازه دهید برای شما بگوییم که شمش نقره چیست و چه محصول تولیدی از نقره میتواند به عنوان شمش شناخته شود. شمش نقره یک صفحه یا میله فلزی میباشد که از نقره با عیار 999 ساخته شده است. البته میتوانید این محصول را با عیارهای دیگر نیز تهیه کنید. قاعدتاً تفاوت عیار این محصول مساوی است با تغییر قیمت آن. فاکتورهایی مانند راحتی در حمل و نقل و نگهداری، بهبود اندازهگیری و سهولت در خرید و فروش و جابهجایی باعث شده تا تولید کنندگان این محصول را به شکل شمش دربیاورند.
چه فاکتورهایی میتوانند در افزایش قیمت نقره و بالا رفتن ارزش آن تأثیر گذار باشند؟
در ادامه برای شما فاکتورهایی را نام خواهیم برد که باعث میشود عرضه و تقاضای شمش نقره در بازار جهانی مورد توجه قرار بگیرد. در قدم بعد شما میتوانید با توجه به کاربرد و ارزش این فلز برای سرمایهگذاری روی شمش نقره اقدامات لازم را انجام دهید.
عرضه و تقاضا
از قدیم الایام عرضه و تقاضا به عنوان دو مورد از مهمترین عواملی شناخته میشوند که میتوانند ارزش محصول را تعیین کنند؛ شمش نقره نیز از این قاعده مستثنی نیست. افزایش تقاضای فلز نقره در سراسر جهان باعث افزایش قیمت این محصول میشود. شمش نقره تنها به واسطه سرمایهگذاری متقاضیان زیادی ندارد بلکه به واسطه کاربردهای گسترده در در صنایع گوناگون، این فلز به عنوان محصولی گرانبها شناخته میشود. هر چقدر که تکنولوژی پیشرفت کند نیاز به فلز نقره نیز افزایش پیدا خواهد کرد و همین موضوع باعث بالا رفتن قیمت این محصول در بازار جهانی خواهد شد.
اقتصاد جهانی
اقتصاد جهانی فاکتور دیگری است که میتواند تغییر زیادی در قیمت شمش نقره ایجاد کند و تاثیر خوبی در روند عرضه و تقاضای این محصول داشته باشد. بسیاری از بحرانهای اقتصادی، نوسانهای سیاسی، جنگها، اقدامات سیاستگذاران و... میتوانند تاثیرات زیادی در تغییر قیمت این محصول داشته باشند. بسیاری از این اتفاقات قابل پیشبینی هستند اما برخی از آنها نیز غیر منتظره میباشند. پس، نباید در این زمینه هیجانی رفتار کرد.
سرمایهگذاری
هر چه عرضه و تقاضا و روند سرمایهگذاری روی شمش نقره بالاتر برود، قیمت این محصول نیز بیشتر میشود. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از سرمایهگذاران خرید شمش نقره را به عنوان یک اقدام امن در بازار سرمایهگذاری تلقی کنند. این اقدام در طولانی مدت باعث افزایش قیمت این فلز خواهد شد.

تغییر در قیمت ارزها
فاکتور مهم دیگری که میتواند تاثیر زیادی در تغییر قیمت شمش نقره داشته باشد، نوسانات ارز است. ارزش دلار و سایر ارزهای مهم در سراسر جهان به مرور زمان باعث تعیین ارزش فلزهای گرانبها از جمله طلا و نقره خواهد شد و همین موضوع میتواند خرید نقره را به یک سرمایهگذاری امن تبدیل کند.
تأثیرات اجتماعی و فرهنگی
شاید این نکته کمی عجیب باشد اما تغییرات اجتماعی و فرهنگی نیز میتواند تأثیر زیادی در عرضه و تقاضای شمش نقره و تعیین قیمتگذاری این محصول داشته باشد. برای مثال روی آوردن به جواهرات و محصولات نقره دستساز باعث میشود تا تقاضا برای خرید این فلز گرانبها بالا برود و همین موضوع میتواند در قیمت این محصول تأثیرگذار باشد. علاوه بر این موضوع، ممکن است در برخی آداب و رسومها فلز نقره به عنوان یک نماد خاص مورد توجه قرار بگیرد. با گسترش آن آداب و رسوم قاعدتاً تقاضای فلز نقره نیز افزایش پیدا میکند.
تحلیل رفتار نقره در 10 سال اخیر
اگر قرار است به خرید شمش نقره بپردازید، باید در رابطه با تحلیل روند صعودی یا نزولی این محصول در سالهای گذشته بدانید. نقره جزو آن دسته از فلزاتی است که در 10 سال اخیر نوسانات زیادی را تجربه کرده است. البته در 10 سال اخیر به واسطه اتفاقات گوناگون و متفاوت، نقره در بازارهای سرمایهگذاری تغییرات زیادی به خود دیده است. اما در میان این بازارها، بازار خرید و فروش نقره نیز جایگاه ویژهای دارد. طی یک نوسان ناگهانی در سال 2011 قیمت نقره به شدت بالا رفت و به بیش از 40 دلار در هر واحد اونس رسید. اما در ادامه، به واسطه فاکتورهای گوناگون از جمله کاهش عرضه و تقاضا، قیمت آن پایین آمد.
در سالهای اخیر نیز به واسطه اهمیت نقره در تکنولوژی، الکترونیک، برای مثال در تولید پنلهای خورشیدی یا باتریهای گوناگون و همچنین پایین آمدن ذخایر اصلی این فلز در سراسر جهان، قیمت نقره بالا رفته است. پیشبینی میشود که در آینده نیز به واسطه اهمیت استفاده از انرژیهای پاک، بهرهوری از باتریها به جای سوختهای فسیلی و... قیمت این فلز آرامآرام بالاتر و بالاتر نیز برود.

با توجه به این نکات، آیا خرید شمش نقره به عنوان سرمایهگذاری کار عاقلانهای است؟
تمامی نکات بیان شده نشان میدهند که شمش نقره یا هر نوع دیگری از این فلز به عنوان یک محصول با ارزش در سراسر جهان شناخته میشود. چه به لحاظ استفاده در زمینههای گوناگون و چه به لحاظ سرمایهگذاری، نقره میتواند به عنوان پشتوانهای با ارزش شناخته شود. پس خرید شمش نقره و یا سرمایهگذاری روی این محصول به اشکال متفاوت میتواند در طولانی مدت به عنوان یک اقدام سودده شناخته شود. البته به هیچ عنوان نباید نوسانات گوناگون و شرایط خاص را در این زمینه را نادیده گرفت. اما اگر به دنبال یک سرمایهگذاری ایمن هستید، نقره میتواند انتخاب خوبی برای شما باشد. بازارهای نوظهور را بررسی کنید، به نیازهای صنایع دقت نمایید، بعد با تحلیل بازارهای موجود و دادههای در دسترس، تصمیم خود را برای سرمایهگذاری روی خرید این محصول نهایی نمایید.